Ugyanaz a kettő? Vagy mégsem?

Az utóbbi időben a sahaja jóga programokon nem egyszer találkoztam és beszélgettem olyan nagyszerű emberekkel, akiknek az energetikus érzékelésük eléggé kifinomodott. Többen gyakorolták már a reikit vagy a chi kungot, ígyhát az energiaáramlásról, csakrákról tudomást szereztek máshonnan. Ezen esetekben a figyelem rögvest terelődhet a vibrációs érzékelés kialakítására és az elme szétmálására.

Miért is fontos ez? Vegyük sorra.

Az életerő

chi - életerő
A kínai spirituális irányzatokban az életenergiát chi-nek vagy qi-nek nevezik, japán megfelelője a ki, szanszkritul prána.
Amíg az elme aktív addig ezt a belső energiát áramoltatják chi-kung-al, reiki-vel avagy pránanádi-val, egyébb különféle technikákkal kiegészítve (pl. vizualizálás, légzőgyakorlatok). Ezáltal az energia érzékelése kezd kifonomodni és akár több éves gyakorlással különféle képességekre is szert lehet tenni (gyógyítás, auralátás stb).

A helyzet az, hogy a kínaiak és a japánok az univerzális energiát is chi-nek illetve ki-nek nevezik, ellenben az irányított életenergia ezzel nem azonos.

A vitalitást, életkedvet, egészséget, dinamizmust a jobb oldali energiacsatorna (pingala nadi / yang) adja meg. A chi keringetése főleg ezen csatorna igénybevételén keresztül történik meg, de nem biztos, hogy elvezet az egységérzethez.

Kundalini

A kundalini is energia, de több annál, hisz ez tiszta vágy és anyai szeretet is egyben. Emelkedésekor tisztít és tűzként éget, az isteni kegyelem leereszkedésekor vízként hűt és tisztára mos. Szeretettel tölti be az önvalót, az elmét teljesen lecsendesíti és kapcsolatot teremt az univerzális energiával, a paramachaitanya-val.

Bizonyos mértékben lehet irányítani, de javallott szabadjára engedni és csak észlelni munkáját, élvezni a kellemes állapotokat, melyekkel megajándékoz.

A jóga állapotának létrejöttekor érzékelhetővé válnak a vibrációk, a rendszeres meditáció pedig segít e vibrációs tudatosság elmélyítésében, lényünk kiteljesedésében és az egységérzet kialakításában.

evolúció - kundalini - vibrációk
evolúció - kundalini - vibrációk

Vibrációk

A mindent átható kis rezgések építenek fel mindent, úgy a finomszintű energiákat, mint az anyagi világot. 
Önmegvalósulás elérésével ez kétségtelenné válik. Érzékelésük mélyítésével és az önmegadás gyakorlásával a test is átveszi a magasabb szintű rezgéseket, mely betöltheti akár az aurát is.


Mindannyian részei vagyunk az Egésznek. Érzékelted már?

Ha nem, akkor próbáld ki a következő meditációkat:



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete