/ a fal /



Döntsd le a falat, melyet magad köré építettél!




A kettős-koncepcióalbum több, mint 30 millió példányban kelt el világszerte. Leszámítva a régen divatos kalózmásolatokat :-)

A zenekar egy elképesztő sztorit mesél el a 70-es évek végén, melynek főszereplője Pink, egy előadóművész.
Pink gyerekkorában édesapját elveszíti (a második világháború áldozatává válik), gyakran betegeskedik, az iskolában ismételt konfliktushelyzetekbe kerül a tanáraival, csak édesanyja próbálja óvni minden bajtól. Ám Pink az elszenvedett sérelmeiből elkezdi maga köré építeni a falat, melyről azt gondolja, hogy tartós védelmet nyújt számára.

Another Brick in the Wall (részlet a filmből)



Ahogy felnő, érzelmileg instabillá válik, drogfüggő rocksztár lesz belőle. Párjával képtelen tartós kapcsolatot kialakítani. Összemosódnak számára a régi gyerekkori emlékek a felnőtt életével. Nem tud a múltjától menekülni, a jelen életében átélt sérelmekből pedig tovább építi a falat, téglát téglára helyezve. Mindez már nem védelmet ad neki, hanem személyisége egyre ridegebbé, elviselhetetlenebbé és érzéstelenebbé válik.

Hey You (részletek a filmből)



Szinte őrületbe kerül, ám a lelkiismerete önbíráskodásra készteti, és a belső viaskodásokon keresztül felismeri a maga köré épített fal értelmetlenségét. Ez a felismerés ébreszti fel benne a szabadságvágyat. A fal lebontását.


Napjainkban az egykori Pink Floyd tag, Roger Waters adja még elő a The Wall-t teljes egészében, élő koncerteken.

Történelmi pillanat következik, amikor együtt David Gilmourral lépnek színpadra 2011-ben, Angliában!

Comfortably Numb





Nem tudom te észreveszed-e magadon, mikor szoktál Pinkhez hasonlóan falat építeni magad köré, mikor határolod el magad a környezetedben lévőktől, mikor merengsz el az emlékeidben, kizárva a körülötted zajló eseményeket?

E történetben Pinknek évekbe telt amíg felismerte a szenvedésekből fakadó értelmetlen falépítést. De vajon mi lett volna, ha hamarabb elmélyült volna Önmagában? Ha rájött volna arra, hogy a sérelmekből nem táplálkozni kell, hanem túllépni rajtuk.
Nagy valószínűséggel, egy kis önismerettel évek szenvedéseit kerülhette volna el.




Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete